Varför är det smartare att köpa en rekondad elcykel än en ny?

1. Det enda som skiljer våra elcyklar från nya är priset

En stor del av våra elcyklar är i nyskick, vilket innebär att de är helt identiska med nya el-cyklar. 

Vi har också elcyklar med mindre skönhetsfel som varierar från “mycket bra skick” och “bra skick” till “okej skick”, som vi säljer till ännu förmånligare priser. Dessa elcyklar har rekonditionerats av våra specialister och eventuella trasiga delar har bytts ut till splitternya. Men oavsett hur våra cyklar ser ut på utsidan har de exakt samma funktionalitet inuti som elcykeln du köper i butiken eller online.

2. Rekonditionerade cyklar har inga barnsjukdomar och är testade

Många cyklar som skeppas ut online eller rullar ut från handlaren har kvalitetsbrister, och kräver att du skruvar åt och justerar om din nya cykel efter ett par månader. Detta är allt från monteringsfel till produktionsfel, som sker betydligt oftare i cykelbranschen än i bilbranschen. Det är ingen kostnad för dig som köpare men innebär meck. Vi tar bara in elcyklar som är beprövade på marknaden och som är testade.

3. Du bidrar till en mer hållbar konsumtion

Många är överens om att det är hållbart att cykla på många vis. Den här bilden gör dock att få konsumenter ifrågasätter produktionsprocessen. Även många "svenska" kvalitetscyklar har komponenter med kinesiskt stål eller består av delar som har skeppats över halva världen. Denna process avger koldioxidutsläpp som bidrar till uppvärmning av vårt klimat. 

Genom att köpa en rekonditionerad elcykel hos oss bidrar du således till en ansvarsfull återanvändning av befintliga resurser och en miljömässigt hållbar konsumtion. Dessutom hindrar du skadligt elektronikavfall från att hamna tillbaka i naturen.

4. Tryggt och säkert köp med 14 dagars returrätt

Du som vill handla tryggt och säkert kan vara helt lugn när du köper en rekonditionerad elcykel av oss. Skulle det vara så att vår produkt av någon anledning inte lever upp till dina förväntningar har du 14 dagars full returrätt.

5. Våra och tillverkares garantier

Vi säljer elcyklar med minst 6 månaders garanti på batteri och elmotor. De flesta av cyklarna vi säljer har dock också långt kvar på tillverkargarantin på batteri, motor och andra delar - vilket vi upplyser och infomerar alla köpare om.